Stormatte är en stjärna!

February 19th, 2010

Se vad hon nu har grejat, jag kan direkt blogga från hennes iPhone och lägga upp vackra bilder på mig själv. Jag älskar min Stormatte :)

Musjakt

January 3rd, 2010

Måste säga att det är hemskt frustrerande, det bor en mus inne hos oss i köket.
Så jag måste helt enkelt ligga på lur för att fånga den. Jag lyckades med en annan mus, förra gången vi var här. Det trodde aldrig Stormatte och Lillmatte att jag skulle klara av, så de lät mig hållas i förrådet. Men sen var det de som tjoade omkring och skrek.
Stormatte ringde till Bästa Grannen som fick komma och ta ut musliket. Inte mig emot, jag äter hellre köttbullar och korv.
Fast nu är det inte de godsakerna jag vill åt, utan musen, *komsi*komsi* :)

Allan the Tiger på musjakt

Jag själv i bild och text året 2009

December 31st, 2009

Det har blivit lite av en tradition att jag lägger ut bilder, en för varje månad, för det år som gått.
Lite trevligt om jag får säga det själv.

Nu har jag äntligen fått till det för 2009 och är du intresserad av att titta på mina tidigare spännande år, så hittar du dem här:

År 2006 så är det på Stormattes blogg som jag är med.
Året därpå minnena från 2007, finns på min gamla blogg
År 2008 var jag hemma hos allan.nu

Men här nedan är det 2009, januari – december.

Januari

Förväntan och väntan
Januari är en kalla månad och vad passar då bättre än att sitta och titta ut över åkrarna och spana efter rådjur. Stormatte tror att det är vid dessa tillfällen och då hon är borta, som jag tuggat sönder dörrkarmen. Jag säger ingenting, så har jag ingenting sagt.

Februari

Allan, det är jag
Sicken dålig månad februari var, inte många bilder alls på vackra mig. Valde den finaste jag kunde hitta av de få som fanns att välja mellan. Kanske beror det på att februari har så få dagar, eller så får Stormatte skylla på något annat.

Mars

Skyddad från tre håll
Det bästa jag vet att äta, inte bara i mars utan alla månader, förutom köttbullar och korv, är att få tugga på märgben. Men det gäller att ingen tar det av mig. Så vid vissa tillfällen, vilka inte är så ofta förekommande, så är jag gärna lite för mig själv. Ingen kan komma bakifrån och sno benet från mig.

April

Tax makeover
Vi taxar har det inte alltid så roligt i april, då våren är på ingång. Vår vackra päls dras med jämna mellanrum av oss. Vad blir kvar, något som liknar en fläckig kloakråtta. Inte så roligt. (Men till min stora glädje, har det kommit en ny dagisfröken som säger att såhär naken ska inte en strävhårig tax vara :)

Maj

Skeptisk
Ibland kommer det dambesök till oss i maj, då Stormatte fyller år. Jag måste säga att Lizzie är en smula argsint och jag får inte lukta henne där bak, så mycket som jag skulle vilja. Det är bäst att vara på sin vakt och snabbt backa när hon skäller på mig.

Juni

Knähund
De säger att jag är för stor för att sitta i ett människoknä, men det stämmer inte, gäller bara att välja de med långa ben. Jag har korta ben och lång kropp, så en med långa ben och kort kropp passar mig bäst. Här firar vi midsommar och det regnar ute.

Juli

Baddags
Gillar att vara vid vatten, bästa grannen har skaffade en ny brygga i juli. Den var väldigt hal. Tyvärr var inte Stormatte tillräckligt snabb för att ta kort när jag gjorde några snygga dykningar, men det såg ungefär ut som lilla Ps dykning.

Augusti

Flockmöte
Här i augusti, sitter hela flocken i hammocken, till vänster ser ni Baloo, honom har jag fått sätta på plats flera gånger nu. Varje gång så skriker kan som en stucken gris och Stormatte blir arg på mig. Att hon blir arg, uppväger inte hur skojigt det är med grisljudet.

September

Tax chatt
I september var jag inne mycket och lärde mig då att kolla på donnor via nätet. De blir inte så arga på mig, utan man kan vovva på i lugn och ro. Fast jag brukar inte få ha datorn så mycket som jag vill, dvs nuförtiden får jag inte ha den alls.

Oktober

Koncentration, sorkjakt
När allt hö är slaget och åker legat till sig lite, då i oktober är det dags att leta sorkar. Jag är väldigt bra på att gräva. Risken är att jag sliter ner mina tänder, men det kan jag i grävandets stund ta. Sen har jag tålamod att vänta. Tyvärr har inte någon annan det, så jag brukar bli hemtagen innan jag fått fatt i någon sork.

November

Trångt i Stormattes knä
November månad, efter den har inget blivit sig likt. En människovalp flyttade in i vårt hem och jag får nu inte riktigt så mycket plats som jag behöver. När jag sen vill pussa och kela lite med valpen blir jag tillsagd att låta bli. Det är tur att jag är en grythund, för jag har en förmåga att liksom gräva mig fram och ta plats, även om den inte är tillräcklig.

December

Snökamp
Så blev det då december, det var nog den första i mitt långa liv som det kom massor med snö. Tyvärr är det lite svårt med mina väldigt vackra och i vanliga fall alldeles lagom långa ben, de räcker inte riktigt till.

Nu är 2009 över och snart blir det 2010. Ett år bättre än det förra, vilket betyder fler köttbullar och mera korv. Kanske det även innebär att den lilla människovalpen kommer att dra mig i örat och peta mig på nosen, det ser jag framemot, för då kan ju ingen skylla på mig, när jag pussas tillbaka.

Gott Nytt År till er alla från mig Allan,taxarnas tax!

Förändringarnas vindar har blåst

November 29th, 2009

Det har hänt så väldigt stora saker under hösten, så stora att jag helt enkelt inte haft tid att skriva. Fast jag kan gärna skylla på Stor- och Lillmatte som sitter som klistrade vid sina datorer mest hela tiden, kommer liksom inte åt att få skriva ner mina begåvade tankar.
Åh när de inte gör det, borde de ägna sig mer åt mig. Men höstens händelse, har gjort att de har mindre och mindre tid för mig. Inte heller får jag ligga i Lillmattes knä som förr och gosa. Nä, förändringens vindar har stormat, faktiskt blivit till riktiga tornados.

Lillmatte har släpat in en Minihusse i huset!

Nu känner jag att det är dags att ta bladet från munnen och berätta hur jag egentligen har det, när det utan att jag fått bestämma, flocken har blivit utökad med en människovalp.

Trångt!

“The Tigertaxen – alltid bredvid – Allan”

Det är hur livet har blivit och här är bildbeviset, jag får inte riktigt plats längre, utan får hela tiden vara bredvid.

Söndagsmys

Så är mitt liv just nu, alltid bredvid, aldrig mitt på. Ibland känns det som om jag inte längre har något värde. Nedtryckt i tassavtrycken och deprimerad. Väldigt synd om mig är det alltbra.

Fast det är klart, älskade goa Stormatte har ändå ganska mycket tid med mig och i hennes säng får jag fortfarande plats :-)

PS Kolla in färgen på soffan och Minihusses kläder? Det gäller att matcha sin goa rara och älskliga Tigertax Allan”. DS

En härlig sista lördag i augusti dag

August 31st, 2009

Det finns en del dagar som bara blir sådär jättebra. I lördags fick jag uppleva en sån dag. Den började med att vi gick på promenad i Hellasgården, mitt favoritställe.

Här kan ni se mig och min Lillmatte, hon är väldigt tjock men tydligen ska det gå över. Lillmatte och Stormatte pratar hela tiden om “knodden” och jag undrar vad det är.

Promenad i Hellasgården

Hur härligt är det inte att få ta en simtur. Jag älskar att bada. I Hellas finns flera tillfällen till att få hoppa i.

Simtur i Hellasgården

Det som är bra med Hellasgårdens bryggor, är att jag själv kan ta mig upp.

Allan har simmat färdigt

Lite bryggkli är också härligt.

Ryggkli på bryggan

Sen fortsatte lördagen med att vi åkte till landet allihopa, jag älskar när hela flocken är tillsammans. Det är då det blir de bästa dagarna.

Nu är det måndag morgon och det bästa med måndagar, är att då får jag gå till dagis och träffa alla mina kompisar.

Upp och hoppa Stormatte…

August 29th, 2009

… nu vill jag åka till landet och bada. Inte för att detta är någon ny bild, men eftersom det inte finns så många foton på taxar som förbereder sig för att ta simmärket Grodan, så är den lite av en raritet. (Precis som jag själv är, finns någon annan som jag? Skulle inte tro det.)

Här kan ni se när jag gör bubblor under vattnet.

Allan bubblar

Så nu Stormatte, nu stänger vi av våra datorer och så ger vi oss helt enkelt iväg. NU!

Här kommer lite sommarbilder på mig

July 31st, 2009

Det är härligt att få sova länge på morgnarna, men jag giller inte när det är ljust.
Trött

Lilla Baloo hinner inte riktigt med i svängarna, jag har bara bitit honom en gång då han försökte sig på och ta min leksak. Nu är det lätt att skrämma honom, det är jätteroligt, han piper så kul.
Full fart på Allan

Hungrig, jag är alltid hungrig och undrar vem det är som har tagit korven.
Var är korven?

Dricker inte öl, men äter gärna karré

July 11th, 2009

Ibland får Stormatte för sig en massa dumheter, som att fotografera mig när jag ligger utslagen bredvid en ölflaska. Men nej, jag dricker inte öl. Jag dricker vatten, äter helst korv och köttbullar. Fast igår fick jag en del rester av grillad fläskkarré, slurp så var det slut.

Allan vilar

Det som ska sägas till Stormattes fördel är att hon iallafall har satt fram öl från Nynäshamns Ångbryggeri. Stormatte tycker att man ska gynna det lokala näringslivet.

Stormatte har skaffat en videokamera

May 24th, 2009

Jaha, vad ska jag egentligen säga, Stormatte har blivit med videokamera och vem är det som blir utsatt? Jo, naturligtvis jag. Men Lillmatte, vänta du bara tills Stormatte och jag är tillbaka i stan. Jag har minsann hört av Stormatte allt hon kommer att filma framöver. Åh bara det att Stormatte kan lägga ut filmerna på Youtube är ju en smula läskigt. Fast å andra sidan har ju inte så mycket tid för vare sig bloggar eller fotograferande, så det kanske kan rädda Lillmatte och mig från att behöva filmas när nyhetens behag har lagt sig.

Läs även andra bloggare om , , , , ,

Jag har blivit morbror!

April 12th, 2009

Min vackra syster Nikita har fått fyra hur söta valpar som helst ((länken borttagen) här kan ni titta närmare på dem )och jag har därmed blivit morbror. En av valparna är en bruntiger och det är inte någon vanlig färg på en tax inte. Det ska bli spännande och se hur mycket de små liven växer. Nikita skulle jag tro, är ungefär hälften så stor som jag är, vilket jag tror mina två andra syskon också är.

Stor- och lillmatte trodde att de skulle få en dvärg till liten normaltax. Men de hade en otroligt tur, de fick en väldigt stor och stilig tax, mycket större än en normalstor tax.  Lite spännande och se om någon av valparna har fått samma gen som jag :-)

Lillmatte tycker att jag också ska se till att skaffa en flicka och se till att det blir några valpar. Så är det någon taxflicka som vill bli med valpar så säg till. Nikita har på sin hemsida gjort iordning en (länken borttagen) och på bilden med alla valpar kan man se att jag är störst. Byt ut Nikitas kennelnamn Flammulina mot mitt Fuligo så har vi ju sen samma mamma och pappa. Nikita har varit på en massa tävlingar och spårat, det har inte jag. Det har mest blivit spårning av köttbullar och korv. Fast på landet, där kan jag ibland få känn på rådjursdofter och då blir det fart på mig.

Sätter in en bild så ser man hur stilig jag är.

På jakthumör

Läs även andra bloggares om , , , , ,