Jag själv i bild och text året 2009

Det har blivit lite av en tradition att jag lägger ut bilder, en för varje månad, för det år som gått.
Lite trevligt om jag får säga det själv.

Nu har jag äntligen fått till det för 2009 och är du intresserad av att titta på mina tidigare spännande år, så hittar du dem här:

År 2006 så är det på Stormattes blogg som jag är med.
Året därpå minnena från 2007, finns på min gamla blogg
År 2008 var jag hemma hos allan.nu

Men här nedan är det 2009, januari – december.

Januari

Förväntan och väntan
Januari är en kalla månad och vad passar då bättre än att sitta och titta ut över åkrarna och spana efter rådjur. Stormatte tror att det är vid dessa tillfällen och då hon är borta, som jag tuggat sönder dörrkarmen. Jag säger ingenting, så har jag ingenting sagt.

Februari

Allan, det är jag
Sicken dålig månad februari var, inte många bilder alls på vackra mig. Valde den finaste jag kunde hitta av de få som fanns att välja mellan. Kanske beror det på att februari har så få dagar, eller så får Stormatte skylla på något annat.

Mars

Skyddad från tre håll
Det bästa jag vet att äta, inte bara i mars utan alla månader, förutom köttbullar och korv, är att få tugga på märgben. Men det gäller att ingen tar det av mig. Så vid vissa tillfällen, vilka inte är så ofta förekommande, så är jag gärna lite för mig själv. Ingen kan komma bakifrån och sno benet från mig.

April

Tax makeover
Vi taxar har det inte alltid så roligt i april, då våren är på ingång. Vår vackra päls dras med jämna mellanrum av oss. Vad blir kvar, något som liknar en fläckig kloakråtta. Inte så roligt. (Men till min stora glädje, har det kommit en ny dagisfröken som säger att såhär naken ska inte en strävhårig tax vara :)

Maj

Skeptisk
Ibland kommer det dambesök till oss i maj, då Stormatte fyller år. Jag måste säga att Lizzie är en smula argsint och jag får inte lukta henne där bak, så mycket som jag skulle vilja. Det är bäst att vara på sin vakt och snabbt backa när hon skäller på mig.

Juni

Knähund
De säger att jag är för stor för att sitta i ett människoknä, men det stämmer inte, gäller bara att välja de med långa ben. Jag har korta ben och lång kropp, så en med långa ben och kort kropp passar mig bäst. Här firar vi midsommar och det regnar ute.

Juli

Baddags
Gillar att vara vid vatten, bästa grannen har skaffade en ny brygga i juli. Den var väldigt hal. Tyvärr var inte Stormatte tillräckligt snabb för att ta kort när jag gjorde några snygga dykningar, men det såg ungefär ut som lilla Ps dykning.

Augusti

Flockmöte
Här i augusti, sitter hela flocken i hammocken, till vänster ser ni Baloo, honom har jag fått sätta på plats flera gånger nu. Varje gång så skriker kan som en stucken gris och Stormatte blir arg på mig. Att hon blir arg, uppväger inte hur skojigt det är med grisljudet.

September

Tax chatt
I september var jag inne mycket och lärde mig då att kolla på donnor via nätet. De blir inte så arga på mig, utan man kan vovva på i lugn och ro. Fast jag brukar inte få ha datorn så mycket som jag vill, dvs nuförtiden får jag inte ha den alls.

Oktober

Koncentration, sorkjakt
När allt hö är slaget och åker legat till sig lite, då i oktober är det dags att leta sorkar. Jag är väldigt bra på att gräva. Risken är att jag sliter ner mina tänder, men det kan jag i grävandets stund ta. Sen har jag tålamod att vänta. Tyvärr har inte någon annan det, så jag brukar bli hemtagen innan jag fått fatt i någon sork.

November

Trångt i Stormattes knä
November månad, efter den har inget blivit sig likt. En människovalp flyttade in i vårt hem och jag får nu inte riktigt så mycket plats som jag behöver. När jag sen vill pussa och kela lite med valpen blir jag tillsagd att låta bli. Det är tur att jag är en grythund, för jag har en förmåga att liksom gräva mig fram och ta plats, även om den inte är tillräcklig.

December

Snökamp
Så blev det då december, det var nog den första i mitt långa liv som det kom massor med snö. Tyvärr är det lite svårt med mina väldigt vackra och i vanliga fall alldeles lagom långa ben, de räcker inte riktigt till.

Nu är 2009 över och snart blir det 2010. Ett år bättre än det förra, vilket betyder fler köttbullar och mera korv. Kanske det även innebär att den lilla människovalpen kommer att dra mig i örat och peta mig på nosen, det ser jag framemot, för då kan ju ingen skylla på mig, när jag pussas tillbaka.

Gott Nytt År till er alla från mig Allan,taxarnas tax!

One Response to “Jag själv i bild och text året 2009”

 1. emma says:

  visst är det underbart med tax.
  bästa o roligaste hunden jag vet;)
  har själv en slät hårig normal stor tax tik på snart 5 år.

  är helt tokig i taxar.
  hehe så här kommer jag läsa mer

Leave a Reply