Jag firar inte midsommar med Maria

Läs med webReader

Det går ett rykte på stan att jag brukar fira midsommar tillsammans med ordförande i Stockholms kvinnodistrikt. Jag har faktiskt aldrig firat midsommar med Maria Östberg Svanelind så ryktet är falskt och och det finns ingen som helst grund för påståendet.
Däremot har Maria och jag firat en massa andra saker tillsammans, hon är en av mina bästa vänner och det ingen hemlighet.
Vi har nu känt varandra i 22 år (och vi inte fick den bästa starten då vi satt i kårstyrelsen på Stockholms universitet). När våra tonårsdöttrar var små, så träffades vi åter då de båda gick på Cirkus Cirkör. Det var då som Maria och jag började umgås på allvar, helt “privat” (=utanför partiet).

Men vad gör det, om en eller annan skulle tro att vi firar midsommar tillsammans. Det är många som brukar diskutera vem som är kompis med vem, relationer har betydelse för att öka förståelsen för olika händelser.
(Ibland undrar jag om det snart inte kommer införas att man måste redogöra för sina relationer, precis som man behöver tala om vilket aktieinnehav man har vid vissa anställnings- och förtroendeförhållanden.)

Men det mindre lustiga i detta fall, är att det finns några som gått helt vilse i pannkakan och inte verkar ha alla hästar hemma. De finns de som fått för sig att jag pga en skilsmässa för 17 år sen och för att Maria och jag firar midsommar tillsammans, så skulle jag ha påverkat henne så att kvinnodistriktet och dess klubbar inte skulle ha svarat på en remiss, låter väldigt långsökt i mina öron.

Nu har jag hört detta efter att det gått via ett antal munnar och jag ska ta dem i öronen och fråga dem varför ingen, istället för att ringa någon annan, ringt mig och frågat vad jag sysslar med och kunnat få ett direkt och ett korrekt svar.
Jag firar inte midsommar med Maria, vi har andra gemensamma traditioner, att vi är vänner är ingen hemlighet. Jag har inte själv läst hela remissen och därför har jag inte haft någon åsikt om den, jag har inte hunnit med och det har inte heller varit min uppgift.

Men det är förstås inte lika kul som ett upphetsande skvaller och jag får väl själv se det som att det är väl roligt att det finns folk som tycker att man är lite viktig :)

Här åker Allan och Maria båt, de är kompisar de också.
allanochmaria1

Andra bloggar om: , , , ,

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • del.icio.us
 • Tumblr
 • Pusha
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

3 Comments

 1. Per Tenggren says:

  Ni verkar ha lika kul i Stockholm som i Göteborg. Här kan man inte ta en fredlig fredagspilsner med polarna förrän snacket går.

 2. Fredrik says:

  Hej Lena

  Skit i dom där. dom finns överallt,i Göteborg och I sollentuna, det är väl bla dessa skitpratare som förstör så mycket i en organisation och som ser organisationen som det viktigaste , inte medlet utan målet och då blir allt hot mot denna eller allt som kan uppfattas som hot mot denna något som ska bekämpas och i stora organisationer får detta mycket allvarliga konsekvenser

 3. [...] tackat ja till att bli nominerade. Att en av dem som s-kvinnors valberedning tagit bort, inte bara min kompis, utan även ordförande för s-kvinnorna i Stockholm stad och förespråkare av 6-timmars [...]

Leave a Reply