En valberedare har gått ur tiden

Läs med webReader

Jag brukar ibland säga att det jag har lärt mig under min tid i partiet är något väldigt fantastiskt och värdefullt och den skolan finns inte att få någon annanstans.
En av de partivänner som lärt mig absolut mest var Hjärpe, han som inte längre kommer att vara med stå vid La Mano på 1 maj utan som numer sitter uppe i himlen och kollar så att vi sköter oss.
Hjärpe var på många sätt väldigt fantastisk människa och bland annat Dag har med den rätta värmen beskrivit honom.

Hjärpe var bullrig och en gång skrämde han slag på mig med sitt vrålande. Det var den gången som SSUarna i den valkrets jag var ansvarig ombudsman för, petade Roland Larsson från kommunfullmäktige listan 1988. Dagen därpå ringde han ångerfull och bad om ursäkt.
Hjärpe var en otroligt begåvad valberedare och den gången då han skrämde upp mig, så väckte han samtidigt ett intresse hos mig för det arbetet han utförde (men jag håller inte med Dag om att han var vidare rak alla gånger även om det just denna gång klart framgick att han var förbannad).
I ärlighetens namn kan jag säga att jag inte alltid gillade hans metoder, men han fick mig att fundera och tänka och det har jag haft nytta av. En sak som Leffe lärde mig och som är viktigt som valberedare, att inte bryta en överenskommelse när man tagit i hand.

Jag är otroligt tacksam för att jag fått gå i Hjärpes skola. Det som skiljer honom från väldigt många, är att han inte gjorde saker för sin egen vinnings skull, utan för något som han verkligen trodde på. Det hedrar honom och trots mina stundtals hårda omdömen om Leffe, känner jag nu när det sakta börjar gå upp för mig att han inte längre finns bland oss, att jag saknar honom.

Hjärpe vid La Mano 2006
hjarpe

Hans hund Rocky vid samma tillfälle
rocky

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • del.icio.us
 • Tumblr
 • Pusha
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

One Comment

 1. Hej!

  Leffe Hjärpe kunde var bullrig och lite bångstyrig.

  Jag har inga större problem att snacka med Hjärpe.

  Hälsningar
  Rustan Rydman
  Maria-Södra station s-förening

Leave a Reply