Snart dags att börja på ett nytt jobb

Läs med webReader

Eller som vår ordförande Ringholm uttryckte det, “hon kommer närmare källaren”. Jag lämnar Stockholms arbetarekommun för att bli Partiets IT-strateg, måndagen den 19 november tar jag hissen ner till två trappor.
Det ska bli jätteroligt, att få användning av mina kunskaper som jag fått på mina tidigare arbetsplatser och av de teoretiska kunskaperna jag tillägnade mig på ekonomlinjen och på Institutionen för data- och systemvetenskap.

För fyra och ett halvt år sen började jag arbeta på arbetarekommun i samband med stora inre konflikter. Nu när jag slutar så finns naturligtvis ett antal konflikter kvar, vilket i sig inte är konstigt, Stockholms arbetarkommun är ett maktcentrum. Ändå tycker jag att det är en annan samtalston nu än då. Istället för att hela tiden leta och få näring av konflikter, så vill de flesta söka gemensamma lösningar.

Det var inte roligt när jag började våren 2003, stämningen var inte speciellt god och jag kände mig inte vidare välkommen och jag saknade dessutom mina glada arbetskamrater från det gamla jobbet. Min pappa dog på sommaren efter en tids väldigt svår sjukdom. Jag kände stor sorg och livet kändes tungt.

Sen blev det bara bättre och roligare, även om det naturligtvis inte varit en helt konfliktfri arbetsplats. Jag slutar inte med känslan att jag går från, utan jag går till något som jag tror ska bli minst lika roligt, lika roligt som jag haft det de senaste åren på arbetarekommun tillsammans med arbetskamrater och medlemmar.

Jag läste idag DN special och intervjun med Yrsa Stenius och jag känner igen mig själv i det hon skriver och tar mig friheten att citera henne:
“Jag har aldrig varit attraherad av makt och har aldrig haft något stort behov av att bestämma. Faktiskt inte. Jag är ganska prestigfri. Det är inte makten jag är ute efter utan synligheten, att bli bekräftad. Jag vill att man ska lyssna på mig.”

Dessutom så älskar hon taxar, det gör jag också.
Taxen Allan skriver också om att jag fått nytt jobb, men han har ett litet annat perspektiv, ibland undrar jag var han får allt ifrån :-)

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • del.icio.us
 • Tumblr
 • Pusha
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

6 Comments

 1. Christina W says:

  Åhhh stort – stort Lycka Till!

 2. Niklas says:

  IT strateg, stort lycka till och se upp för hackers från Folkpartiet. Må Väl Niklas

 3. Grattis till nya jobbet!

  Fredrik

 4. Ett mycket stort grattis och ett lika stort lycka till från mig!!

 5. Hej Lena!

  Södersossarnas hemsida håller på att form.

  Mvh
  Rustan Rydman
  Redaktör för krönikör sidan.

 6. Grannen says:

  tjaba nu har nunna(lillhästen inte så liten längre) kommit hem dom bankar på din stuga och hösten är här
  tack för senaste trappfikat
  grannen i skogen

Leave a Reply