FRA-lagen

Läs med webReader

Jag tror inte riksdagen kommer att rösta igenom FRA-lagen på onsdag, men helt säker är jag inte. Riksdagsledamöterna är bundna av sina partier i frågan och precis som Reinfeldt sa i gårdagens lördagsintervju. Ibland får en riksdagsledamot rösta emot sin övertygelse för att nästa gång få igenom sina hjärtefrågor som strider mot någon annans sett att se på saken.

Men FRA-lagen är ett större beslut än något annat. Troligtvis har många av alliansens riksdagsledamöter inte förstått vad den handlar om. Nikke är en av dem som skrivit en del i ämnet och han har bra länkar och då jag är lite lat idag, så rekommenderar jag att läsa honom. Lite kritik har han mot oss socialdemokrater och på något sätt så tycker jag det är bra, för även våra riksdagsledamöter kan hamna i samma dilemma som nu de unga liberalerna som eventuellt tvingas att rösta ja till lagen.

I dagens DN står att Google gör följande liknelse “Den svenska FRA-lagen passar bäst i diktaturer som Kina och Saudiarabien.” Telia Sonera har flyttat servar till Finland. Förhoppningsvis är det fler som hinner reagera innan onsdag och som lyckas påverka de borgerliga riskdagsledamöterna.

Här hittar du andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • del.icio.us
  • Tumblr
  • Pusha
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

One Comment

  1. S-studenter tar ställning mot FRA-lagen

Leave a Reply