Man eller kvinna som chef

Läs med webReader

Brukar inte läsa Aftonbladet på nätet, men ikväll gjorde jag ett undantag och fastnade för en artikel om att kvinnor mår sämre under kvinnliga chefer.
Jag är lite fascinerad av detta med chefskap och att det är så många, både män och kvinnor som jag pratat med, som klagar på sin chef.
Själv har jag genom årens lopp både haft män och kvinnor som chef, manliga kvinnor, kvinnliga män, kvinnliga kvinnor och manliga män. Hmmm, kanske inte så många manliga män när jag tänker efter, de har oftast varit chef för någon annan avdelning.

Hursomhelst, så får jag ibland en känsla av att vi vill att våra chefer ständigt ska ge oss bekräftelse och se allt vad vi presterar. De ska också tycka att utan “mig” så stannar hela verksamheten.

Försökte fundera ut om jag någonsin haft någon riktigt usel chef och faktiskt, jag kom inte på en enda, inte ens någon kvinna, fast jag haft en hel del, inte bara kvinnliga chefer utan flera kvinnor har jag haft som chefer.

Om jag riktigt tänker efter, så är det nog så, att några supermänniskor har ingen av de chefer jag haft varit. De har däremot varit goda chefer, velat väl, sett mig, sett andra och brytt sig om verksamheten.

Rent generellt tror jag vi lägger alldeles för mycket av våra misslyckanden och våra liv i chefens händer och vi känne oss dessutom ofta orättvist behandlade

Suck, att vara chef är inte lätt, vare sig man har egna problem eller inte, så får man på sig andras.
Och helt klart, det är svårt att vara kvinna och chef, vare sig det är kvinnor och/eller män man jobbar med.

Läs gärna andra bloggar om: , , , ,

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • del.icio.us
 • Tumblr
 • Pusha
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

One Comment

 1. Anonymous says:

  Kvinnliga chefer, här är en som får “gå”, se artikel i Smålandsposten:

  http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/informationschefen-ford-at-sidan(875723).gm

Leave a Reply