Mindfulness och Microbloggar – Trender i Tiden

Läs med webReader

Från och till så dyker det upp ett antal olika trender. Kan vara allt från pinal- till beteendetrender. Just nu så är det två trender som på lite olika sätt har drabbat mig, mindfulness och mikrobloggande.

Mindfulness, att vara närvarande i nuet, en så trevlig tanke och när man väl är där så känns det väldigt rätt, ända tills man kommer på. “Ahhh, det här måste jag meddela omvärlden.” Upp med mobilen och iväg med ett sms till någon av mikrobloggstjänsterna. Eller kanske att man är ute och går en promenad tillsammans med huligan hunden som behöver få lite lydnadsträning och därmed även få vara i fokus. Ahhh, vilken rolig grej, upp med mobilkameran, klick ta en bild, “snälla Allan dra inte i kopplet, jag ska bara…” skriva in e-postadressen till flickr-kontot och så bara skriva in en kort mening, å så iväg med mejlet.

Ungefär så som det beskrivs i en artikel i DN idag, en intervju med Jonas Lejon är kreatören av bloggy.se.
Det låter som om det är tids­krävande att mikroblogga?
Det behöver det inte vara. Det är korta meddelanden och tjänsterna går att använda i mobilen. Då kan man läsa och skriva på bussen eller tunnelbanan.”

Mindfulness ska göra att vi blir mindre stressade och få oss vara i nuet och det stämmer, det är avstressande. Men att vara alltför avstressad alltför länge, är nog inte heller nyttigt. Jag har alltid hävdat att man ska syssla med det man tycker är roligt och att för mycket av det roliga är oftast lagom. Fast ibland kan det gå för långt.

(Upptäckte filmklippet via Mina Moderata Karameller.)

Själv tycker jag fortfarande att jag har en ganska så bra nivå på både Mindfulness och Mikrobloggandet, naturligtvis går det upp och ner, men över tiden, jag behöver inte alltid vara på, lika lika lite som jag alltid behöver låta tanken befinna sig här och nu.

Här kan du läsa andra bloggar om: , , , ,

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • del.icio.us
 • Tumblr
 • Pusha
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

2 Comments

 1. jh says:

  Tycker att det låter som en motsägelse. Mindfulness handlar om att vara i nuet där man befinner sig och att släppa statusstress, informationsstress och behovet att synas och se hela tiden. Mikrobloggande är snarare motsatsen.

  Mikrobloggande, nej tack…

 2. Lena says:

  Du har precis fattat helt rätt i vad jag menar, de motsäger varandra.
  Men jag tror att man faktiskt kan vara med på både och, men faktiskt inte samtidigt. Utom förstås då man i nuet mikrobloggar och har fokus på det.

  Jag gillar liksom både och det kan ibland leda till en balansgång.

Leave a Reply