Vi förlorade valet, bäst vi väljer om samma personer

Läs med webReader

Imorgon har Socialdemokraterna i Stockholm ett representantskap. Varje förening som anslutit sig Stockholms arbetarekommun (som är samma sak som Socialdemokraterna i Stockholm (endast kommunen) men som väldigt få förstår vad det betyder och många vill ändra namn på, men som nostalgikerna älskar mer än att göra vår organisation förståelig för omvärlden) har rätt att utse ombud till detta “rep”.

Imorgon onsdagen den 13 oktober, ska representanskapet ta beslut om vilka som ska utses till s-landstingsråd och s-borgarråd fyra år framåt, de som mao ska se till att vi tar revansch och vinner valet 2014.

Den som förbereder detta val, är styrelsen för Stockholms arbetarekommun, de är valberedning och förbereder förslaget inför morgondagen.

Idag berättade en representant för styrelsen vid ett möte vilket som var styrelsens förslag.
Förslaget löd, Carin Jämtin, oppositionsborgaråd, Tomas Rudin, arbetarekommuns kommunsekretare (ungefär som 1e ombudsman men som har rösträtt i styrelsen, en slags VD som har rösträtt i styrelsen), Roger Mogert, oppositonsborgarråd samt som heltidare Terese Lindberg, idag heltidare på 60 procent.

När det gällde landstingsråd, var förslaget Dag Larsson, oppositionslandstingsråd och som heltidare i mån av tilldelning av resurser Nanna Wikholm och Johan Sjölander.

Och jag är kritisk, väldigt kritisk. Vi har gjort ett uselt val men ändå så ska alla sitta kvar, här ska inte en gnutta förändring ske. Alla tre inklusive heltidaren som är på förslag till Stadshuset sitter idag även som ordinare i kommunstyrelsen och har gjort de senaste fyra åren.

Detta är inte en ok signal varken till partiorganisationen eller omvärlden.

Det är inte ok att vi som är ombud på representantskapet inte fått information om vad vi ska ta ställning till. Att jag fått veta det är för att jag i söndags fick höra skvallret och att jag idag befann mig på ett “rätt möte” är jag inte riktigt bekväm med.

Vet inte vad jag ska göra av min frustration. Jag hatar verkligen när inte alla har samma information och kan diskutera och ta beslut efter samma förutsättningar. Jag la ut förslaget på facebook, då är det iallafall fler som får veta.

Socialdemokraterna vill bli “en modern folkrörelse” och den här processen har visat på en motsatt riktning och det oroar mig, egentligen mer än att vi förlorade valet och att vi ombud nu förväntas låta bli att utkräva ansvar. Långsiktigt är dessa dolda och slutna processer förödande.

(Kollar här min e-post, den som jag som ombud fick ett meddelande till i lördags att det inte fanns något beslut, men jag har inte fått något nytt som innehåller det som styrelsens representant presenterade idag.)

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • del.icio.us
 • Tumblr
 • Pusha
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

4 Comments

 1. All heder åt dig, Lena!

 2. Fredrik Upmark says:

  Du är en hjälte, Lena!

  Tyvärr inte särskilt förvånande men väldigt oroväckande att de har mage att lägga, för det första, ett sådant förslag och dessutom på ett sådant odemokratiskt sätt. Att detta accepteras av representantsskapets ombud bådar inte gott för socialdemokratins framtid i Stockholm… :-(

 3. [...] går ut och talar om vem som är föreslagen. Där håller jag verkligen med. Så var det inte förra gången, så det här är ett framsteg. Samtidigt känns det störande att pressen tar upp styrelsens [...]

 4. [...] Min slutsats blir att här är det helt klart något som fattas. Vi bara måste ha regler för jäv. Och de borde finnas i stadgarna. Inte minst för alla nya medlemmar, som vill veta vad som gäller. Det ska inte finnas misstankar om en dold agenda när kandidater vi nominerat plötsligt försvinner , utan att vi får goda förklaringar. Det är då surret uppstår, den gnagande misstron. Det är då pressen börjar nafsa i hälarna . Då är det inte kul. Då tappar man  sugen. [...]

Leave a Reply